Vi är sexton elever i klass 6 på Stenungsunds montessoriskola. Vårt syfte med bloggen är att vi ska tipsa om böcker till er som läser bloggen. Vi vill lära oss mer om bloggvärlden. Vi ska utveckla vår läsförmåga under arbete med bloggen.
Vi vill inspirera och dela med oss av våra boktips. Vi vill utveckla vår förmåga att skriva bokrecensioner.  Med den här bloggen vill vi också lära oss mer om upphovsrätten i och med att vi nu är upphovsmän på nätet.

Vi har diskuterat upphovsrättslagen i klassen och insett hur lätt det är att använda en bild som man inte har rätt att använda. Vi har också prata om att det nog är många som inte tänker på upphovsrättslagen.  Vi vill gärna lägga ut bilder på de böcker som vi har läst och det är få bokomslag som finns på sidor så som pixabay och flickr och där upphovsmannen har angett hur man får använda bilden.  Därför beslöt vi oss för att skriva till några kända förlag som har gett ut böcker som vi har läst, för att fråga om vi får använda bokomslagen på bloggen.  Det blev en rolig och spännande uppgift att formulera brev till förlagen. Än så länge har vi fått svar från följande förlag:

Alfabeta